Strong Man

Subota 06. jun 2009, od 16h do 19h, lokacija tereni za mali fudbal i rukomet

 

Takmičenje za najjačeg čoveka

Strong man kup, internacionalno takmičenje za najjačeg čoveka održaće se u subotu 30. maja od 16h do 19h na Adi Ciganliji u okviru Belgrade Sport Festa.

Već tradicionalno u okviru Belgrade Sport Festa održava se takmičenje za najjačeg čoveka. Ovo nesvakidašnje takmičenje iz godine u godinu privlači pažnju sve većeg broja posetilaca Ade Ciganlije u vreme održavanja Beogradskog festivala sporta (29-31. maj 2009).

Termin "Strongest man" prvi put se pojavljuje još u 19. veku i odnosio se na cirkuske nastupe u kojima su artisti pokazivali svoju impozantnu snagu. Od 20. veka "Strongest man" odnosi se na atletska takmičenja snage i izdržljivosti (podizanje stena, vuču vozova, kamiona, prevrtanje kamionskih guma,..), pomerajući granice ljudske snage i izdržljivosti do neslućenih razmera. Najpopularnije takmičenje ovog tipa je "World strongest man" i "World's Strongest man Super Series".

Na ovogodišnjem Belgrade Sport Fest Strong Man kupu učestvovaće 9 vrhunskih takmičara (pet domaćih i četiri inostrana) među kojima je i Darko Kalinović prošlogodišnji pobednik. Oni će se nadmetati u šest disciplina: vuča kamiona do 10 tona, Konanov točak, brzo hodanje sa betonskim koferima težine od 120kg pa na više, prevrtanje kamionske gume od 400kg, podizanje tegova od 150, 200 i 240 kg, na četiri stepenika i nošenje afričke stene od 120 kg.

Takmičenje će se održati na jednom od terena za mali fudbal, u blizini kružnog toka na Adi Ciganliji, u subotu 30. maja od 16 do 19 sati.

Takmičari:

 1. Jovanović Darko
 2. Muratović Nebojša
 3. Makera Aleksandar
 4. Kalinović Darko
 5. Đorđević David
 6. Kevenski (Slovačka)
 7. Zuber (Hrvatska)
 8. Bajro (Mađarska)
 9. Paulin (Slovačka)

Discipline:

 1. Vuča kamiona
 2. Konanov točak
 3. Nošenje kofera
 4. Prevrtanje gume
 5. Nošenje afričke stene
 6. Piramida

Data/Images/strong_man_1_s_no1.jpg

Data/Images/strong_man_2_s_no1.jpg

Data/Images/strong_man_3_s_no1.jpg

Data/Images/strong_man_4_s_no1.jpg

Data/Images/strong_man_5_s_no1.jpg

Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS