Plesni klub Vračar

Nedelja, 31. maj 2009, lokacija tribine kod restorana "Jezero"

 

Velika ljubav i entuzijazam prema plesu stvorile su 1985. plesnu školu VRAČAR, a već sledeće 1986. i Sportski plesni klub VRAČAR. Prostorije su nam bile na teritoriji Opštine Vračar i u okviru Centra za fizičku kulturu Vračar, pa je klub tako i dobio ime.

Uspešno radeći na razvoju i popularizaciji rekreativnog (društvenog) plesa i sa kvalitetnim takmičarima sportskog plesa Plesni klub VRAČAR je postao sinonim za ples u Srbiji. Hiljade i hiljade dece i odraslih je naučilo da uživa u druženju, muzici i plesu, a u sportskom plesu je bilo izuzetnih rezultata i priznanja. Sve je to doprinelo da profesija učitelja i trenera u plesu dobije svoje mesto i status u društvu, a takmičarski ples status sporta.

Plesni klub VRAČAR je osnivač gotovo svih plesnih organizacija JSSP-a (Jugoslovenski savez sportskog plesa), PSS-a (Plesni savez Srbije), PSSCG-a (Plesni savez Srbije i Crne Gore), PSBG-a (Plesni savez Beograda), UPVUTJ-a (Udruženja plesnih voditelja, učitelja i trenera Jugoslavije), UPTSCG-a (Udruženje plesnih trenera Srbije), Školske plesne lige, 3P lige Srbije (Projekat progresivnih plesova).

Predan i požrtvovan rad stvorio je mnoge generacije takmičara. Plesni klub VRAČAR je najtrofejniji plesni klub u Srbiji sa preko 30 naslova Državnih prvaka, osvajača Kupa Srbije, sa više od stotinu pehara i medalja sa međunarodnih takmičenja osvojenih u: Engleskoj, Italiji, Francuskoj, Austriji...

Jedini smo plesni klub u Srbiji čiji su takmičari dva puta i to za redom bili polufinalisti Svetskog prvenstva.

Članovi Kluba su učestvovali u preko 150 TV emisija i serija, filmova, pozorišnih predstava, sportova. Klub je organizovao mnogobrojna takmičenja, večeri plesa, manifestacija za decu, dobrotvornih priredbi, kao i Festival plesa (sa preko hiljadu učesnika na Trgu Nikole Pašića). Više hiljada dece je obučeno u akcijama Besplatan oktobar za ples, Besplatan februar...

Muzika, druženje, duh sporta i umetnosti, spoj i prožimanje mladosti i zrelosti i sve ono što je urađeno i ono što je tek u planu sačinjava biće Plesnog kluba VRAČAR. 

Mandić Nikola

Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS