Intenzivni kurs samoodbrane za dame

Subota, 30. maj 2009, lokacija tribine kod restorana "Jezero"

 

IKS-D

 

Iks-D je akronim za Intenzivni Kurs Samoodbrane za Dame. Nastao je početkom 2005. godine u Beogradu, na osnovu dugogodišnjeg iskustva, kako takmičarskog tako i trenerskog, dvoje instruktora: Milice Halilović i Igora Sučevića.

To je pre svega efikasan sistem samoodbrane za osobe ženskog pola, prilagodljiv polaznicama različitih psihofizičkih karakteristika, različitog starosnog doba i primenljiv u sadašnjem vremenu i na ovim prostorima.

Postoji u obliku škole samoodbrane, individualnih treninga i u obliku intenzivnog kursa, seminarskog tipa.

Integralni deo IKS-D programa čine situacioni treninzi, prva pomoć i samopomoć, mere prevencije, procene potencijalno opasne situacije i izbegavanje iste, zatim vežbanje verbalne de-eskalacije sukoba, teorijska predavanja o tipovima nasilja i potencijalnih nasilnika, zauzimanje ne-preteće poze i izvođenje zaštita i kontranapada iz nje, saveti za pravilno ponašanje, u svakodnevnom životu, sa aspekta samoodbrane, na javnim mestima, u školi, na poslu, u kupovini, u saobraćaju, za vreme noćnog izlaska...

Saveti iz ugla našeg pozitivnog krivičnog prava – šta je legitimna samoodbrana, a šta spada pod prekoračenje sile. Šta je dozvoljeno nositi i upotrebiti u samoodbrani, a šta je zabranjeno.

Cilj IKS-Da je osposobljavanje devojaka i žena za samoodbranu. Prosto i jednostavno. Naravno, redovno treniranje IKS-Da svakako ima pozitivan efekat na zdravlje, formu i izgled polaznica, tu smo takođe razvili metod vežbanja optimalan ženama.

Više o IKS-D programu, školi i instruktorima pogledajte na www.iks-d.com

Demonstraciju nekih aspekata IKS-Da izvode glavni instruktori - Milica Halilović i Igor Sučević.

Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS