Samoodbrana

Nedelja 07. jun 2009, 17:30h, lokacija tribine kod restorana "Jezero"

 

Akademija samoodbrane

Data/Images/01_no1.jpg

Borilački klub "Akademija samoodbrane" osnovan je 20.01.2007. godine u Beogradu. Njegovi osnivači su Damir Amedovski i Radovan Milovanović.

Ideja da se ovakav klub napravi javila se mnogo ranije, još dok su njegovi osnivači radili kao instruktori u ninjutsu školi. Vremenom, ova ninjutsu škola dobija drugi status i naziv "Škola samoodbrane Vračar", a dipl. trener Damir Amedovski i Master Instructor Radovan Milovanović preuzimaju vođenje škole i uvode svoj plan i program, kao i principe i metode rada.

Data/Images/02_no1.jpgNakon pet godina velikog truda i rada, "Škola samoodbrane Vračar" zvanično se registruje kao borilački klub pod imenom "Akademija samoodbrane".

Akademija samoodbrane je prvi borilački klub na našim prostorima koji je približio nauku i borenje.

Akademija Samoodbrane je, iz istog razloga, organizovala prvi humanitarni Simpozijum borilačkih sportova i borilačkih veština koji je prerastao u tradicionalni.

Data/Images/03_no1.jpgNa simpozijumima smo imali tu čast da ugostimo više od 20 profesora Beogradskog univerziteta, pripadnike Kobri, Žandarmerije, Bataljona specijalnih dejstava, kao i mnoštvo vrhunskih sportista iz borilačkih sportova, karatea, džudoa, kik boksa, bjj-a, kendoa, rvanja.

Osim toga, ovaj borilački klub često organizuje različita predavanja o teoriji i filozofiji borilačkih sportova, gostuje u drugim klubovima, a isto tako i dovodi na svoje treninge druge trenere, majstore i instruktore iz različitih oblasti borilačkih veština i sportova.

Njeni instruktori, osim što drže praktičnu nastavu, imaju teoretska predavanja, koja u mnogome pomažu polaznicima škole da što bolje shvate i primene veštinu koju uče, kao i filozofiju koja iza nje stoji. 

Time je Akademija samoodbrane postala jedan od retkih, ako ne i jedini klub, u bližem okruženju, koji se borilačkom veštinom bavi na tako kompleksan i sveobuhvatan način
 

News
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS