Kyokushinkai Karate

Nedelja 07. jun 2009, 17:15h, lokacija tribine kod restorana "Jezero"

 

 

Kyokushin ili Kyokushinkai je stil karatea čiji je osnivač Masutatsu Oyama (1923. - 1994.). Stil je zvanično osnovan 1964. i u svetu se moze naići na više prevoda kao što su "put istine" ili "apsolutna istina". Ovaj najbrutalniji stil karatea se sa pravom smatra i najtežim jer se najveći značaj daje samoj borbi i njenoj efektivnosti. U svojim demonstarcijama, sam Oyama, bi se bez ikakve zaštite borio i pobedjivao bikove, dokazujući time efikasnost svog stila.

Tehnike:

Kyokushin sistem je zasnovan na tradicionalnom karateu kao što je Shotokan ili Goju Ryu, ali u toku borbi su veoma primetni i elementi drugih borilačkih sportova kao što su Tae Kwon Do, Muay Thai I Box... Mnoge tehnike kao što su Hiza-Geri (udarac kolenom), Mae Oroshi Kakato Geri ( udarac petom odozgo) i Gedan Mawashi Geri (niski udarac nogom) se uopste ne pojavljuju ni u jednom obliku tradicionalnog karatea. Danas, neki borci Kyokushina uspešno nastupaju na turnirima sa drugačijim pravilima kao što je na primer K-1, Ultimate Fight I dr.

 

Kyokushinkai klub "Mas Oyama" je zvanično osnovan 25.08.2003. godine.

Predsednik i trener kluba je višegodišnji šampion Srbije i SCG, sempai Žarko Dukić.

Klub je član Kyokushin Budokai saveza Srbije kao i Saveza borilačkih veština i borilačkih sportova "Beograd". Takođe, naš klub je član svetske Kyokushin-kan organizacije predvođene osnivačem Hatsuo Royamom a takođe ima izvanrednu saradnju sa višegodišnjim svetskim K-1 šampionom Semijem Schiltom i njegovim klubom "Golden Glory GYM".

KK Mas Oyama je iznedrio Evropskog Šampiona Bojana Aleksića i druge šampione, majstore i trenere.

Treninzi Kyokushinkai kluba "Mas Oyama" održavaju se svakog ponedeljka, srede i petka od 21h na Banovom Brdu u Sali Sokolane "Partizan", ulica Lješka 9.

Kontakt telefon: 065/84 200 10

WEBSITE: www.kyokushin-serbia.com

News
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS