Svetska Fitness Federacija Srbije

Petak 05. jun 2009, 19:00h, lokacija tribine kod restorana "Jezero" - juniori
Petak 05. jun 2009, 19:15h, lokacija tribine kod restorana "Jezero" - seniori

 

Svetska fitness federacija postoji kod nas od 2006. godine zvanično registrovana u Ministarastvu sporta i omladine. Deo je najstarije organizacije za body building na svetu Nabba-internatiolnal sa sedištem u Londonu. Predsednik Saveza za Srbiju je Aleksandra Rapajić Milošević.

Svetska fitness federacija nastala je paralelno sa Nabba asocijacijom usled velike ekspanzije fitnessa u proteklih desetak godina. Svetska fitness federacija zajedno sa Nabbom organizijue svetska i evropska takmičenja za fitness i posebno za body building. Naša asocijacija okrenuta je zdravom, lepo oblikovanom telu, stoga je u naš rad uključeno i mnogo dece. S obzirom da jako veliki broj dece ima problema sa držanjem, ovo je gotovo idealan sport za rekreaciju. Deca, baveći se ovim sportom, razvijaju motoričke sposobnosti preko različitih vežbi, a sam fitness podrazumeva kombinaciju gimnastike, plesa, vežbi snage, skokova, itd.

Stoga je preporučljiv svim uzrastima.

Takmičarske kategorije kreću se po uzrastu do 8 godina, od 8 do 12 godina i od 12 do 16godina. Deca nastupaju individualno uz izabranu muziku u trajanju od 2 minuta sa pratećim tematsklim kostimom koji mora biti mali šou. Ova kategorija je sve popularnija i sve više ima onih koji nam se pridružuju.

Dosada imamo 2 četvrta mesta na Svetskom prvenstvu od Marijane Gajčin i Dunje Mečkić, jedno zlato na Svetskom kupu od Dunje Mečkić, kao i bronzu na Svetskom kupu Nine Milosević.

Pozivamo sve gimnastičke i plesne klubove da nam se pridruže kako bi u Šapcu 07. juna izabrali što veći broj kvalitetnih takmičarki za Svetsko prvenstvo.

Aleksandra Rapajić Milošević

News
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS